lauantai 10. elokuuta 2013

Lauantain herkkupäivä

Aamupalaksi munakasta







Lounaaksi tonnikalapihvejä ja vihanneksia
Aamun fiilis peilin kautta kuvattuna :)
Tänään heräsin todella hyvällä fiiliksellä. Tuntui että vatsakin on tyytyväinen, kerrankin litteä(miten nyt mun vatsa vaan voi olla litteä...) eikä turvoksissa heti herätessä. :) Olin mennyt illalla ajoissa nukkumaan, syönyt iltapalaksi vain rahkaa ja banaania enkä herkutellut mitään (tavanomaisiin viikonloppuihin ja varsinkin loman herkutteluihin verrattuna).

Aamupalaksi söin siis normaalin munakkaan. Se on tosi simppeli ja nopea valmistaa:
Aamun munakas:
1muna
2valkuaista
1 tomaatti
ripaus suolaa

Sekoitan kaikki ainekset kulhossa ennen pannulle laittoa ja paistan miedolla lämmöllä kummaltakin puolelta.

Munakkaalla saa aamun kunnolla käyntiin, energiaa treeneihin ja päivän touhuihin. Sen lisäksi otin ruisleivän jonka päällä oli juustoa, keittokinkkua ja salaattia.

Kuva
Päivällä kävin salilla, kun kerran sain seuraa ja sinne houkuteltiin mukaan... Normaalisti mulla olisi ollut vapaapäivä treeneistä tänään, mutta päätin sitten siirtää sen huomiselle. Hmph, vikatikki. Pitäisi kyllä vaan kuunnella kehoaan, ja levätä kun kroppa on ihan puhki. Tein salilla jalkoja ja sitten menin Shape-tunnille, jossa treenattiin hulluna selkää ja vatsoja. En pystynyt millään tekemään siinä tahdissa kun olisi pitänyt, tein sitten omassa tahdissa ja hieman helpotettuja versioita, mikä tietysti on parempi. Mun mielestä vaan on parempi tehdä liike huolella ja oikein, ei riuhtoen väkisin ja epäpuhtaasti. Varsinkin vatsoja tehdessä. Mutta tietty tässä nyt oli isona syynä sekin ettei mulla vaan ole vielä kuntoa tehdäkään niitä oikein. Pitää käydä useammin ja vähän paremmalla vireellä että vahvistun. Kyllä se siitä. :)

Salin jälkeen ruoaksi tein tonnikalapihvejä ja vihanneksia.

Tonnikalapihveihin tulee:
2prk tonnikalaa (vesi tai öljy valutetaan pois)
2kananmunaa
4rkl öljyä
1tl sitruunapippuria.
Sekoitan kaikki ainekset kulhossa, ja muotoilen taikinasta ruokalusikan avulla n. 4cm-halkaisijaltaan olevia pihvejä. Paistan ne pannulla n.3min/puoli.

Vihanneksiksi keitin parsakaalia, ja uunivuokaan pilkoin herkkusieniä, paprikaa ja porkkanaa. Valelin ne öljyllä ja maustoin sitruunapippurilla ja uuniin paistumaan. Tuli herkullista! :)

Kuva
Ruoan jälkeen olin kuitenkin ihan sippi ja otin päikkärit. Silti koko kroppa oli vielä unienkin jälkeen ihan puhki, ei energiaa yhtään. Onhan se tietty selvä kun takana on liikunnallisesti tehokas viikko ja hieman normaalia tiukempi ruokavalio. Joten välipalaksi sitten päätin herkutella: pulla ja tuoremehua, sitten vielä pingviinituutti. Iltapäivällä vielä meni energiajuoma, joka tosin oli light-versio eli kaloreita tuskin mitään (oon sentään oppinut jotain rajaa herkuttelulle...). Näillä sain olon sentään normalisoitumaan, mutten kuitenkaan huonoa oloa, mikä on toki aina plussaa! :) Yleensä oon herkutellut ihan yli, niin että tulee huono ja ähky olo ja verensokeri syöksyy pohjalukemiin äkillisen huipun jälkeen. Joten en ota tästä masiksia, huomenna on uusi päivä ja silloin ei enää tee mieli herkkuja. Yksi päivä viikossa ei liene paha. :)