maanantai 19. elokuuta 2013

Aamun tehojuomat

Aamun juomat
Aamulla herättyäni mulla on tapana aloittaa päivä juomalla vettä. Juon ison lasillisen kylmää vettä johon olen puristanut tuoretta sitruunamehua joukkoon. Se alkalisoi kehoa ja käynnistää aineenvaihdunnan. Mulla on aina valmiina jääkaapissa purkissa valmiiksi lohkottu sitruuna, josta sitten puristan 1lohko/lasillinen, en siis koko sitruunaa...



Seuraavaan lasilliseen puristan myös sitruunaa, ja lisään 1tl vehnänorasjauhetta. Sekoitan hyvin ja nielen juoman kanssa alas myös päivän vitamiinitabletit (multivitamiini, kalanmaksaöljytabletit ja maitohappobekteerikapselin).

Viimeisenä puristan sitruunamehua kuppiin, laitan mukaan 1tl OPTI-CAMU msm-jauhetta ja päälle laitan kiehuvaa vettä. Annan jäähtyä hieman ja juon sen viimeisenä. Näin syksyisenä aikana se ehkäisee tehokkaasti vilustumiselta ja koska juon sen lämpimänä, antaa vähän lämpöä ennenkuin lähden polkemaan viileään aamuun kohti työpaikkaa. :)

Vehnänorasjuoma
Mitä nää jauheet sitten oikein on??...

Vehnänorasjauhe:
Vehnänorasjauhe puhdistaa elimistöä ja on erinomainen lisä täydentämään ruokavaliot, sillä se sisältää runsaasti vitamiineja, hivenaineita sekä aminohappoja. Alkalisoivana ravintona ohranoras auttaa saavuttamaan elimistössä paremman pH-tasapainon.

Jo muinaiset egyptiläiset saivat vehnänoraasta puhtia päiväänsä. Huhujen mukaan jumalatar Isis soi vehnänjyvät kaukaiselle kansalle. Nykyään tuo pyhä kasvi voimistaa ja virkistää versoillaan myös meitä pohjoisen asukkaita.

Jauheen voi sekoittaa veteen tai lisätä sitä mehuun, pirtelöön ja muihin kylmiin juomiin. Käyttö suositellaan aloittamaan 1/4 tl annoksella ja nostamaan sitä hitaasti suositeltuun 1-2 tl vuorokausiannostukseen. Näin pystyy välttämään elimistön puhdistusreaktiosta johtuvan pahoinvoinnin.

OPTI-Camu + MSM:
MSM (metyylisulfonyylimetaani) on orgaaninen rikkiyhdiste, jota esiintyy luonnostaan mm. hedelmissä, vihanneksissa, viljoissa ja lihassa. Rikki on tärkeä rakennusaine monille proteiineille ja MSM:stä voi olla apua myös kipu- ja tulehdustilojen lievittämisessä. Pakastekuivattu camu camu (Myrcia dubia) -jauhe sisältää enemmän C-vitamiinia kuin mikään muu marja. CocoVin Opti-MSM:n ja erittäin C-vitamiinipitoisen camu camu -jauheen yhteisvaikutus tehostaa ravinteiden toimintaa merkittävästi. Valmista sekoitusta on helppo käyttää sellaisenaan, suositeltu päiväannos on 1 – 2 tl. Annostus kannattaa jakaa useampaan osaan päivän aikana. Voi nauttia esim. 1 tl aamulla ja 1 tl illalla. Jauheen voi ottaa sellaisenaan tai sekoitettuna veteen.