sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Elämäntaparemonttia - lähtötilanne

Olen miettinyt paljon sitä mitä haluaisin elämältäni: minkälainen haluaisin olla, miten voisin sen saavuttaa. Siihen on vaikuttanut suurelta osin se, että olen viime aikoina (eli erityisesti kuluneen vuoden aikana, mutta oikeastaan jo n.3 vuoden ajan) joutunut ihan liikaa miettimään ruokaa, laihtumista ja lihomista. Olen tällä hetkellä painavimmillani kuin koskaan. Joka päivä joudun miettimään mitä laittaisin päälle kun vaatteet kiristää, housut ei mene jalkaan ja paidat kiristää inhottavasti vatsan kohdalta. Mikään ei näytä hyvältä ja peilistä näkyvä kuva ei vastaa omaa mielikuvaani itsestä.

Olo on onneton ja liian usein haen mielihyvää ruoasta. Olen pahasti koukussa makeaan, erityisesti  energiajuomiin.Usein masennuksen iskiessä mieli tekee vain energiajuomaa, karkkia ja suklaata. Jep, vanha kunnon sokerihumala joka piristää oloa ja hellii makunystyröitä, kunnes sen jälkeinen verensokerin lasku saa mielen maahan ja katumuksen vallassa piiskaa itseään vielä enemmän. Tiedostan kyllä että energiajuoma ja sen sisältämät hiilihapot (+ kukaties mitkä muut myrkyt...) saa mahan turpoamaan eikä peilikuva miellytä.


Tässä tilanne tällä hetkellä: 
Kuvat otettu 10.08.2012

Pituus 165cm
Paino 70kg
 
Mitat 2.9.2012

Vyötärönympärys 88cm
Lantionympärys 105cm
 Oikea reisi 64,5cm
Vasen reisi 64cm

Rinnanalusmitta 83,5cm
Oikea hauis 30cm
Vasen hauis 31cm
Mitat otettu leveimmästä kohtaa (vyötärö n.2cm navan yläpuolelta, eli sieltä missä vyötärön kuuluisi olla), paitsi rinnanalusmitta tietty rinnan alta.





Kuvat on järkyttävät, mutta kertovat tositilanteen. Julkaisen ne motivaatiokeinona - kun raportoin edistymisestäni tänne ehkä saan tarvisemaani boostia elämäntaparemonttiini.

Kyseessä ei siis missään nimessä ole laihdutus. Ei pikakeinoja tai dieettejä, vaan terveellistä ruokaa ja liikuntaa joka tekee mut vahvemmaksi, notkeammaksi ja saa mut voimaan paremmin. Mittaan edistymistäni ottamalla mitat ja kuvat kuukausittain. Pidän ruokapäiväkirjaa itseäni varten, pystyn seuraamaan oloni syytä tai sitä mikä mahdollisesti aiheuttaa herkuttelunhimon. Katsotaan miten käy!! ;)