perjantai 3. tammikuuta 2014

Uuden vuoden kannustava aloitus





 Uuden vuoden lupaukseni lähti hieman nytkähdellen käyntiin. Uudenvuodenpäivänä kävin pitkällä kävelylenkillä, noin tunnin pituisella. Välillä kokeilin jopa hieman hölkkää fiiliksen mukaan. Tuntui yllättävän hyvältä! Lenkillä saa tuuletettua ajatuksia ihan eri tavalla, raitista ilmaa ja omaa aikaa. Eikä aina tarvitse ajatella sitä hyötyä, tehokkuutta tai vauhtia. Nauttia vaan. :) Kokeilin jopa hieman juosta ja yllätyksekseni sekään ei tuntunut mitenkään huonolta. Venyttelin lenkin jälkeen jalat, etenkin pohkeet huolella niin ettei olisi seuraavana päivänä ihan jumissa. Auttoi hurjasti, ei lainkaan kipuja! Aiemmin en ole lenkeistä juuri nauttinut juuri sen takia kun pohkeet ja penikat vetää ihan jumiin pariksi päiväksi juoksun jälkeen. Pitänee kokeilla josko sen saisi taas pikkuhiljaa lisättyä viikon urheiluihin. :)

 

Lounaaksi tein kanasalaattia, maistui niin hyvältä! :) Vaikka nälkä oli kova ja normaalisti olisin syönyt helppouden ja tottumuksen vuoksi kaksi ruisleipää juustolla, kinkulla ja salaatilla höystettynä, päätin pitää kiinni hyvän olon tavoittelusta ja tehdä terveellisen salaatin. Kannatti! :) Kanan rintafilettä, tomaatti, kurkkua, salaattia, viinirypäleitä, puolikas omena, murskattua saksanpähkinää.

Iltapalaksi nautin puolikkaan purkin rahkaa, banaanin ja puoli lusikallista mustikka-pellavansiemenrouhetta. Kevyt, maittava (siis sopivan makea), täyttävä muttei liian. Ainoa moka minkä tein on juoda liikaa vettä illalla, sen tietää sitten ettei uni ole ihan parasta. Mutta tästä eteenpäin tiedän juodakin pitkin päivää että saan tarpeeksi vettä. :)